otrdiena, 2011. gada 27. septembris

Ačgārnais tītenis

Vajadzēs:
500-600 g maltas gaļas
nelielu kāpostgalvu
1 sīpolu
2-3 daiviņas ķiploka
3-4 ēd.k. krējuma
1 ēd.k. ketčupa
3 ēd.k. eļļas
zaļumus, sāli, piparus

Gaļas masu pagatavo kā parasti. Kāpostgalvu ieliek uz 2-3 min mikroviļņu krāsnī, pēc tam pagriež uz otra sāna un vēl patur 2-3 min. Izņem kāpostgalvu un atdala lapas /ļoti viegli atdalās/. Uz dēlīša noklāj plēvi, virsū izkārto lapas, tad gaļas masu un paber zaļumus. Ar plēves palīdzību satin ruleti.
Liek formā. Krējumu sajauc ar ketčupu - pārklāj tīteņa augšējo daļu. Cep 45-50 min. Seko, lai augšējā kārta nepiedeg /pārlej ik pa laikam ar izveidojušos šķidrumu/.
Piebilde: Gaļas masā var likt arī rīsus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru