sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Biešu cepumi - jo nezinu, kur likt bietes


Biešu sulu izmanto kā dabīgu krāsvielu glazūrām. Ja jau pūdercukura glazūrai pievieno bietes, kāpēc, lai to nedarītu ar cepumiem? Tātad, biešu cepumiem nepieciešams:  (sanāks apmēram 15 cepumi) 3 mazas izvārītas bietes, sablendējot kāda puskrūzīte, tātad 150ml 50 gr biešu sukādes, nepilna krūze miltu, kādi 250gr (1/2 tējk.) cepamais pulveris, šķipsna sāls un šķipsna sodas, 80-100gr cukurs, 2-3 ēd.k. eļļas, 1 tējk. vaniļas ekstrakta. Izvārītās bietes sablendē.

Biešu sukādes sagriež mazākos gabaliņos.

Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru, klāt liek bietes, eļļu un vaniļas ekstraktu.
Labi samaisa, un kā pašas pēdējās mīklā iemaisa biešu sukādes.

Ar karoti liek mīklu uz pannas (tā nav rullējama mīkla) un cep cepumus, kādas 15 minūtes.

Labi, ja cepumus vai nu pamērcē vai arī pārlej ar šokolādes mērci...  Bet labi ir arī tāpat.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru