pirmdiena, 2011. gada 15. augusts

Ogu laikā noder savs jogurts

1 litrs piena
1 150g jogurts "Activia"  (dabīgais, bez augļiem)

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai (bet nevāra) un atdzesē līdz 60 grādiem. Noņem putas. Trauku pārlej ar verdošu ūdeni (svarīgi).  Pienu ielej sasildītajā traukā. Pievienojam pienam jogurtu un maisām  līdz tas ir pilnīgi izšķīdis. Jogurtam jābūt remdenam (istabas temperatūrā).  Trauku ietinam ar alumīnija foliju, pēc tam vēl ietinam segā.
Pēc 5-6 stundām atveram trauku. Jogurts gatavs! Tagad to ievieto ledusskapī. Var saliet pa trauciņiem, un neaizmirstiet saglabāt vienu jogurtu nākošās porcijas ieraugam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru