Tomāti (izvēlieties mazus augļus bez bojājumiem un skrāpējumiem).
3 litru burkai vajag:
1,5 litri ūdens
3 ēdamk. sāls
4 ēdamk. cukurs
melnie piparu graudi 6 gab.
3 lauru lapas
1,5 litri ūdens
3 ēdamk. sāls
4 ēdamk. cukurs
melnie piparu graudi 6 gab.
3 lauru lapas
3 upeņu lapas
3 ķiršu lapas
dilles (ziedkopa)
mārrutku lapas
ķiploki
1 ēdamk. etiķa
3 ķiršu lapas
dilles (ziedkopa)
mārrutku lapas
ķiploki
1 ēdamk. etiķa
Garša skābi salda, ļoti maiga.
Jums ir nepieciešami sausi, tīri tomāti, sagatavotas burkas (jāpatur virs tvaika, pēc tam ļauj nožūt). Burkas apakšā liek mārrutka lapas, pusi zaļumu, ķiploka daiviņas. Kārto tomātus. Jāmēģina likt tomātus biezās rindās, bet ne pārmērīgi daudz. Sagatavo marinādi (uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, melnos piparus un lauru lapu). Pārlej tomātus ar karstu marinādi. Uzliek vāciņu un ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pēc tam ielej marinādi atpakaļ katlā un atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Otro reizi, lai aizpildītu tomātu burkas ar marinādi, ielej katrā burkā 1 ēdamk. etiķa un aizvāko burkas. Var uzglabāt līdz pat 2-3 gadiem (atbilstošos apstākļos).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru