Sastāvdaļas:
Tomāti - 2 kg
Bulgāru pipari - 1,5 kg
Sīpoli - 500 g
Burkāni - 500 g
Augu eļļa - 1 tase
Cukurs - 1 tase
Etiķis (9%) - 1/2 tase
Sāls - 3 ēdamk.
Visus dārzeņus nomazgā un notīra.
Tomātus un sīpolus samaļ gaļas mašīnā un vāra uz lēnas uguns (1 stundu), ik pa laikam apmaisot.
Burkānus sarīvē uz vidējas rīves un sautē sviestā 10 minūtes.
Tad piparus sagriež plānās strēmelēs un pievieno tomātiem, vēl pievieno sāli, cukuru, etiķi un 15 minūtes vāra.
Gatavs!
Salej burkās, aizvāko, pagriež burkas ar dibeniem uz augšu, sasedz un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.
Lai garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru