Maskarpone sieru ( 2 x 250 g );
4 olu dzeltenumus;
dāmu pirkstiņus (cepumi) 2 pakasl;
cukuru ( 200 g);
4 tasītes stipras kafijas;
melno balzāmu vai amaretto liķieri vai citu alkoholu;
šokolādi vai kakao (dzēriena pulveri) dekorēšanai;
Trauku, kur visu kārtot (es izmantoju četrstūra formas trauku).
- Vienā traukā ieleju pagatavoto stipro kafiju, lai tā atdziest, vēl pievienoju alkoholu (tajā būs jāiemērc cepumi);
- Otrā bļodā iesitu tikai olu dzeltenumus un pievienoju visu cukuru, putoju līdz masa ir gaiši dzeltena un viss cukurs izkusis;
- Masai pievieno Maskarpone sieru, uzmanīgi iemaisot sieru, arī nedaudz paputoju, līdz krēms iegūst viendabīgu konsistenci;
- Olu baltumiem pievienoju naža galu sāls, saputoju - tos varēs nedaudz iecilāt jau gatavā siera masā (aptuveni 4 ēd. karotes), lai tā būtu gaisīgāka ;
- Cepumus ar vienu pusi mērcu kafijā un kārtoju traukā tā, lai augšpusē ir cepuma puse, kas ir ar cukuru;
- Leju kārtu krēma, izlīdznu;
- Lieku nākošo kārtu cepumu (piezīme- cepumus iemērcu tikai uz sekundi un tā lai tie iegrimst līdz pusei);
- Otrā krēma kārta, kas manā receptē ir virsējā;
- Pa virsu vienmērīgi pabārstu kakao un uzrīvēju šokolādi.
- Trauku aptinu ar plēvi un lieku ledusskapī. Tiramisu pirms pasniegšanas vismaz trīs stundas jānostāvas ledusskapī, lai cepumi pilnībā saplūstu ar krēmu. Es parasti gatavoju iepriekšējā dienā (vakar, ja lietosim dienā, rītā-ja našķēsimies vakarā). To pat ieteicams nostādināt vēl ilgāk (24 h).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru